keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Day 20: WATER MARBLED - yritykset 7 ja 6

Öö, hyi.

Kokeilin taas vaihteeksi vesimarmorointia. Se voisi olla ihan kivaa touhua, jos sen osaisi. Minä en osaa. Täytynee harjoitella vielä, koska vesimarmorointi näyttää onnistuessaan todella kivalta.

Yritys 7 auringonvalossa
Nämä kynnet saivat lopulta kelvata, sillä sain nämä valmiiksi vasta kun kello oli jo melkein kaksi yöllä. Vesimarmoroiduissa kynsissä pohjalla on kaksi kerrosta Eveline 30 -lakkaa. Se on valkoinen, sinishimmerinen (?) lakka. Se taitaakin olla vanhin lakka, joka minulla tällä hetkellä on. Parasta ennen -päiväys siinä on mennyt jo yli kaksi vuotta sitten, mutta se ei haittaa, kun laittaa vähän ohentajaa joukkoon. Vesimarmoroinnissa käytin lakkoina samaista Evelinea, China Glazen For Audreyta ja Mavalan Mexicoa. For Audrey ja Mexico tuntuivat vesimarmorointiin sopivilta, mutta Eveline ei suostunut liukenemaan veteen millään. Valkoista nyt oli kuitenkin pakko saada, joten käytin sitä silti. Se tosin hankaloitti marmoroinnin tekemistä melkoisesti.


Vasen käsi

Oikea käsi
Dippailin veteen ensin pikkurillin, sitten nimettömän ja seuraavaksi peukalon. Jätin etusormen ja keskisormen vielä laittamatta, koska ne ovat yleensä tapaturma-alttiimpia kuin muut sormet. Etusormessa ja keskisormessa on siis nyt - syistä joihin palataan tarkemmin myöhemmin - liukuvärjäys. Alimmainen lakka on Mavala Mystic ja tummempi, ylempi lakka on Mavala Mexico. Nämä ovat ensimmäisiä lakkoja, jotka ostin, kun päätin lopettaa kynsien pureskelun ja alkaa lakata kynsiä. Ne ovat kuitenkin jääneet käyttämättä, sillä harrastuksen alkuaikoina minulla oli menossa ruskea kausi. Kaikkiin kynsiin lisäsin kerroksen CND Sapphire Sparklea. Ajattelin sen vähän peittävän noita pikkuvikoja.

Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä tai edes Ratulassa tämä lakkaus. Valkoinen ei tosiaan levinnyt veteen. Se oli kai jo liian paksua. Ja juuri kun olin tekemässä kuviota etu- ja keskisormelle, sininestä For Audreysta lorahti marmorointiveteen noin kolmasosa, koska keskityin niin kovasti, että unohdin avanneeni pullojen korkit etukäteen. Kissakin päätti osallistua lakkaukseen, ja tönäisi samaisen avatun For Audreyn päälläni olleelle hameelle. Saattaa olla, että se hame on entinen. Pullon kaatuminen sai minut säikähtämään sen verran, että huitaisin valkoisen Evelinen pullon avattuna sohvan kautta lattialle. Onneksi se lakka oli jo niin lopussa ja paksua, ettei lakkaa ehtinyt valua pullosta ulos! Ja jotta tässä ei vielä olisi kaikki, kynsilakka sulatti muovisen kertakäyttökupin pohjaan reiän niin, että vesi valui pöydälle. Jos näitä kynsiä katsoo tätä taustaa vasten, ovat ne erittäin onnistuneet. Oikean käden etu- ja keskisormi jäivät siis vaille marmorointia. Symmetrian vuoksi täytyi sitten poistaa marmoroinnit myös vasemman käden sormista.

Otsikostakin huomaa, että vesimarmorointi ei ensimmäisellä kerralla mennyt ihan putkeen. Otin kuvan jo kuudennesta yrityksestä, koska olin vakuuttunut siitä, että seuraava yritys menisi ihan nappiin. Jätin lakkaukset siistimättä, koska ne oli tarkoitus heti poistaa. Ja kyllä, olin vesikupissa kätevästi rystysiä (hyvä, etten kyynärpäitä) myöten.

Yritys 6 - vasen käsi

Yritys 6 - oikea käsi

Ja äkkiä seuraavan haastepäivän kynsiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti