tiistai 14. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!

Ystävänpäivän kunniaksi päätin eilen poistaa tummat kynnet, ja vaihtaa vaaleanpunaiseen ja pinkkiin. Edellisten lakkojen poistaminen oli hieman haastavaa, koska sininen värjäsi kynnet ja koko sormet ensin sinisiksi, sitten vihreiksi ja lopulta keltaisiksi.

Mutta nyt niihin ystävänpäiväkynsiin, joihin idea ja ohje on saatu täältä:

Luonnonvalossa sisällä
En halunnut käyttää samoja värejä kuin ohjeessa, koska minun ainoa valkoinen lakka tosiaan on mikä on. Päätinkin siis valita vielä hempeämmät värit: hyvin vaalean vaaleanpunaisen China Glazen Something Sweet -lakan, ja sille kaveriksi tummemman pinkin / magentan, marjaisen China Glazen Traffic Jam -lakan.

Something Sweetiä käytin nyt ensimmäistä kertaa, koska se oli niin vaalea, ettei se oikein sopinut talveen tai syksyyn. Muutenkin kuvittelin sen olevan makuuni hieman liian vaalea. Kynnellä se kuitenkin oli ihan kaunis, ja sopi hyvin ihoni väriin.

Traffic Jam oli ensimmäinen lakka, jota käytin joulun glitterinnostuksen jälkeen. Vaikka se ei väriltään ole ehkä erikoisin, on se silti kovin kaunis. Kyllä yksi tämän värinen lakka pitää olla. Traffic Jam oli joulun jälkeen ehkä suosikkilakkani, koska se oli helppo levittää ja poistaa, ja sen lisäksi se oli kauniskin.

Salamalla
Molemmat käytetyt lakat on ihan tavallisia Creme-lakkoja, joissa on ihan mukava, sopivan paksu koostumus. Ensin lakkasin joka toisen kynnen Something Sweetillä ja joka toisen Traffic Jamilla. Laitoin jokaiseen kynteen kaksi paksuhkoa lakkakerrosta. Ennen kuin lakka oli kuivaa, tein pisteet dotting toolilla. Lopuksi vedin ylimmän pisteen keskeltä neulalla (koska hammastikkuja meillä ei ollut) viivan jokaisen pisteen kautta niin, että pisteet näyttäisivät vähän sydämiltä. Tein kynnet yksi kerrallaan, etteivät lakat pääsisi kuivumaan.

Koska lakkakerrokset olivat varsin paksuja, oli kuivumisaikakin tavallista pitempi. Onnistuinkin sutimaan hiuksiani molemmilla käsillä ennen kuin lakka oli kuivaa. Viisi kynttä meni uusiksi, enkä jaksanut enää vuorotella lakkojen kanssa, vaan laitoin ainoastaan nimettömät Traffic Jamilla.

Sisävalaistuksessa
Annoin kuvioiden kuivua aika pitkään ennen päällyslakan laittamista, etteivät kuviot sotkeennu. Sain päällyslakkaa laittaessani "kuningasidean" kynsinauhojen siistimiseen. Seche Vite -päällyslakka tekee kalvon lakan pinnalle ja sen alle, jos lakka on märkää. Vetelin siis päällyslakan reilusti kynsinauhoille, koska ajattelin voivani sitten kuoria kalvon ja sen väliin jääneen lakan näppärästi pois. Näin aattelin välttyväni siltä, että teen lakkaan koloja ja reikiä kynsilakanpoistoaineella. En tullut ajatelleeksi, että kalvo on yhtenäinen. Kuoriessa sain revittyä lakan irti myös kynnen reunoilta. Niinpä peukalo meni vielä kerran uusiksi. Muiden sormien kynsinauhat siistin suosiolla kynsilakkaan kastetulla pumpulipuikolla. Oppia se on ikä eikä elää.

Käytetyt lakat ja välineet
Aluslakka: Seche Base
China Glaze Something Sweet
China Glaze Traffic Jam
Päällyslakka: Seche Vite
Dotting tool
Neula

Iloista ystävänpäivää vielä niille, jotka tänne jostakin syystä eksyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti