torstai 16. helmikuuta 2012

Niisk ja nipsnaps

No nyt se sitten taas kävi - kynsi katkesi! Se meni katkeamaan niin pahasti, että leikkaaminenkin sattui. Tarkoituksena oli korjata kynsi teepussimenetelmällä. Laitoin "kynsiliimaa" kynnelle ja asetin sen päälle palasen tyhjennettyä teepussia. Sen jälkeen lakkasin katkenneen kynnen uudestaan. Pari tuntia se paikka kesti, kunnes alkoi taas repsottaa.

Ehdin jo kirota koko kynsiliiman, ja aioin kirjoittaa siitä vihaisen statuspäivityksen Facebookiin. Ennen päivityksen kirjoittamista halusin selvittää, minkä merkkistä liima oli. Kun näin merkin, selvisi sekin, miksi liima piti niin kovin huonosti. Tuubin kyljessä luki punaisella "Colgate". Nyt on tosin todettu, että hammastahnalla saa pidettyä katkenneen kynnen kasassa tunteroisen verran, jos ei pese käsiä. Oikeaa kynsiliimaa ei tästä huushollista löytynyt, kuten ei ripsiliimaakaan. Oli siis pakko leikata ja viilata kynsi.

Ohessa vielä kuvamateriaalia tapahtuneesta. Kuvissa kynnet ovat luonnontilassa ilman mitään lakkaa. Kuvat voi klikata isommaksi.

Vasemmalta
Edestä
Päätin samalla lyhentää muitakin kynsiä varsin reippaasti. Ihan katkenneen kynnen pituisiksi niitä en sentään viitsinyt leikata. Pitää reilun kuukauden verran odotella, jos tuo yksi kynsi vaikka kasvaisi sinä aikana saman pituiseksi kuin muut kynnet nyt ovat. Sitten täytyy taas kaivaa kynsisakset esiin.

Lyhyempiin kynsiin on vaikeampi tehdä koristeluja, joten päätin viimein käyttää niitä lakkoja, jotka ovat jääneet käyttämättä sen takia, etten ole niihin sopivia koristeluita keksinyt. Samalla pääsen lakkaamaan kaikki kynnet yhdellä värillä niin kuin oon jo jonkin aikaa haaveillut.

Luonnonvalossa sisällä
Tällä kertaa päätin ottaa kokeiluun kynsilakan, joka on mulle Yhdysvalloista saakka tuotu - kiitos Heini! Lakka on Spoiled by Wet N Wild - Steel the Show. Nimestä huolimatta tästä väristä ei ainakaan mulle ensimmäisenä tule teräs. Ruskealle kiekolle tämän swatchasin, mutta oikeastaan tämä lakka on väriltään ehkä ennemminkin violetinharmaa, sellainen mutainen ja ihana. Tämä ei ole niin beige kuin Flormarin hieman samansävyinen lakka eikä niin tumma ja violetti kuin China Glazen Below Deck. Värinsä puolesta tämä on ehkä jotakin näiden kahden väliltä.


Sisävalaistus
Lakkaa on kuvissa kaksi kerrosta + aluslakka. Oikean käden keskisormessa (katkennut kynsi) lakkaa on vain yksi kerros, koska sitä tuli kynnelle niin reilusti siveltimen mukana. Suti onkin tässä lakassa jännä. Se on tosi leveä ja tiheä. Ite ainakin tykkäsin siitä, koska peukaloa lukuun ottamatta kynnet sai lakattua yhdellä vedolla siististi. Pikkurillille suti oli tosin vähän liiankin leveä, joten sen kanssa täytyi olla vähän varovaisempi.


Salama
Tämä on semmonen lakka, joka sopii minusta paremmin vähän lyhyempiin kynsiin. Eikä tämä kynsien leikkaaminenkaan harmita enää yhtään juuri sen takia! Vaihteluhan virkistää välillä. Muutenkin kynnet tuntuu olevan nyt paljon paremmassa kunnossa, kun ne ei enää yritä vetää itseään korkkiruuville suihkun jälkeen. Näppiksellä kirjottaminenkin on vaivattomampaa.

En laittanut tällä kertaa päälyslakkaa, koska en lisännyt kynsiin mitään koristeluja. Uskoisin tämän lakan pysyvän ihan hyvin ilmankin. Alle laitoin kerroksen China Glaze Strong Adhesion Base Coat -aluslakkaa, etteivät kynnet kellastuisi niin pahasti.

Iltapäiväauringossa
Nyt mulla on tosiaan taas semmonen kausi menossa, että haluan käyttää cremeä. Näköjään se mulla aina vaihtelee. Siksi päätinkin, että pitää laittaa juuri sitä lakkaa, joka lakkaushetkellä eniten houkuttelee. Nyt oon ainakin niin tykästynyt tähän lakkaan, että tämän kanssa menee vielä varmaan päivä jos toinenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti